+36 30 510 68 70 info@greksa.hu

Szolgáltatások

Téjákozodjon az általunk végzett munkákról. 

Kivitelezés

Ingatlanok komplett kivitelezésével állunk rendelkezésére!

Felújítás

Ha felújítaná ingatlana elektromos hálózatát keressen bizalommal!

Karbantartás

Javítás vagy megelőző jellegű karbantartás.

Biztosíték / fi-relé 

Elővigyázatosságból, vagy felújításhoz kapcsolódóan szeretné lecserélni biztosítéktábláját, illetve Fi relét beszereltetni? Ebben is a segítségére leszünk. A biztosítéktáblába szerelt áramkorlátozók, másnéven kismegszakítók feladata a lakás vezetékeinek túláram elleni védelme. A fi-relé feladata pedig az Ön életének védelme!

 

fi-relé (érintésvédelmi relé)

 A biztosítéktáblában kap helyet a legöbbek által fi-reléként ismert, más néven áramvédő kapcsoló, vagy hibaáram kapcsoló, melyet az MSZ:447-2019 szabvány kötelezően előír.
A hibaáram kapcsoló feladata az esetleges feszülség alatt lévő fémes vezetővel történő érintkezés esetén az áramütés megakadályozása. 

Biztosíték tábla csere

 A biztosítéktábla, más néven lakáselosztó a lakás elektromos hálózatának legfontosabb berendezése, ugyanis innen indul a lakásban található összes elektromos eszköz vezetéke és itt van a legnagyobb áramterhelés. A biztosítéktáblába beépített olvadóbiztosíték és kismegszakító feladata a lakás vezetékeinek és a konnektoron keresztül csatlakoztatott berendezések túláram elleni védelme.
Miért fontos a biztosítéktábla időszakos vizsgálata és cseréje?
Egyszerűen azért, mert a biztosítéktáblában található kismegszakítók, olvadóbiztosítékok is öregednek és egyre sűrűbben leoldanak, vagy rosszabb esetben nem képesek megvédeni a falban található vezetékeket, ez pedig tűz és balesetveszély okozója lehet. A lakáselosztóban található berendezések, és azok kötéseinek meghibásodása, oxidálódása könnyen tönkre teheti elektonikus eszközeit, ezzel komoly anyagi károkat okozva.
Érdemes 5-7 évente a biztosítéktáblába épített túláram és életvédelmi berendezéseket, kismegszakítókat kicseréltetni és a kötéseket ellenőrizni, ezzel az egész lakás elektromos rendszere biztonságosan üzemeltethető és elektromos eszközeiben nem keletkezik kár.
Igény esetén tovább növelhető biztonsága egy életvédelmi relé (Fi-relé) beépítésével, vagy akár túlfeszültség-védelemmel is. Az ilyen jellegű kiegészítőket ajánlatkéréskor egyeztetjük.  

túlfeszültség levezető

Ahogyan a hibaáram kapcsoló minket  véd az esetleges áramütés ellen, úgy a túlfeszültség levezető feladata a hálózatra csaklakoztatott elektromos fogyasztók védelme. Ahogyan egyre több és egyre nagyobb értékű elektromos berendezést hazsnálunk, úgy válik ezek védelme egyre fontosabbá egy esetleges villmcsapás, vagy más a hálózatban kelektkező zavar esetén. 

Alapszerelés

Akár a legkisebb átalakításról, egyetlen kapcsoló áthelyezéséről van szó, akár az egész lakás elektromos hálózatát szeretné felújítani biztosan tudok segíteni.
A helyszíni felmérést meggyorsíthatja a lakás alaprajzának egy példánya, valamint érdemes átgondolni a kapcsolók, konnektorok, tv, telefon, internet kiállások, és egyéb elektromos berendezések optimális helyét.

Felújítás esetén érdemes már a tervezés kezdetekor villanyszerelővel egyeztetni, hogy lehetőség legyen a műszaki és komfort igényeket maximálisan kielégíteni, anélkül, hogy az az esztétikum rovására menjen.

Mikor jön a villenyszerelés?

A lakásfelújítás, építkezés szervezésében segítséget nyújthat Önnek a következő lista, mely a különböző szakterületeket mutatja be sorrendben.
– Bontás, csempék, járólapok, falak bontása, ajtó és ablaknyílások kivágása, tapéta leszedése.
– Falak felhúzása, gipszkarton falak egyik oldalának beépítése, álmennyezeti tartószerkezetek szerelése, épület szerkezetkész kialakítása.
– Víz, gáz, fűtés és lefolyó csövek beszerelése.
– Elektromos alapszerelés, vésés, csövezés, dobozok beépítése, vezetékek behúzása és kötése.
– Falak visszajavítása, gipszkarton falak készre szerelése.
– Burkolás, járólapok, csempék és melegburkolatok felhelyezése.
– Festés, falak glettelése és festése, csövek és radiátorok, valamint ajtók és ablakok mázolása.
– Vízvezeték és fűtés-szerelvények, szaniterek beépítése.
– Szerelvényezés, kapcsolók, konnektorok, lámpatestek felszerelése, elektromos berendezések bekötése és üzembe helyezése.
– Lakberendezés, karnisok, lakás dekorációk, polcok, stb. felszerelése.

Alapszerelés

Alapszerelés fogalma: szerelvények helyének és a csövek nyomvonalainak felrajzolása, dobozhelyek és csövek hornyainak vésése, dobozok és csövek beépítése, vezetékek behúzása és kötése, valamint a biztosítéktábla készre szerelése, ideiglenes világítás és dugalj kialakítása, végül a lakás komplett próbája. Padlóba, illetve falba telepített fűtőbetétek telepítése is az alapszerelés műveletei közé tartozik, hiszen ez után következik az ajzat illetve a falazat burkolása.

Szerelvényezés

Szerelvényezés: a kapcsolók, konnektorok, lámpatestek és multimédiás aljzatok, tv, telefon, kaputelefon és internet csatlakozók felszerelése, illetve villanytűzhely, elektromos sütő, fali fűtések, bojler bekötése és beüzemelése, garanciájának érvényesítése.A szerelvényezést célszerű festés után elvégezni.

elektromos háztartási gépek 

Új gépet helyezne üzembe, vagy meglévőt cserélné le?! Ilyen feladatok elvégzésében is állunk rendelkezésére! 

Elektromos bojler

Új és használt villanybojlerek üzembe helyezésével kapcsoaltban állunk rendelkezésére. 
Vállaljuk ezen kivül villanybojlerek karbantartás jellegű munkáit, mint vízkötelenítés, anód csere, valamint felújítását is. 

Elektromos gépek

Tartós elektromos háztartási gépek beüzemeléséhez szakemberre van szükség. Mosogatógép, légkondicionáló, sütő, főzőlap, elektromos vízmelegítő. Ahhoz, hogy berendezések szakszerűen legyenek csatlakoztatva a hálózatra villanyszerelő szükséges.
A berendezésekre nyújtott gyártói garancia feltétele, hogy szakember üzemelje be az elektromos berendezéseket, és erről számlát állítson ki.

elektromos fűtés

Korszerűsítené meglévő ingatlana fűtséi rendszerét, vagy új épület esetén elektromos árammal oldaná meg a fűtési igényét? Forduljon hozzánk!
Néhány példa az általunk használt technológiákról a teljesség igénye nélkül.

Elktromos fűtőbetét

Az elektromos padlófűtés előnye, hogy a komfortos érzetet már lényegesen alacsonyabb léghőmérséklet, 21 ⁰C is biztosítja. Az alacsonyabb léghőmérséklet következtében számottevően kisebb a hőveszteség a szoba határoló felületein, ettől lesz gazdaságos az elektromos fűtés, hiszen akár 8-15%-os energia- és 3-4% fűtési költségmegtakarítás elérhető.

Infrafűtés

Infravörös sugárzásnak hívjuk a látható hullámhosszon kívüli, 0,75 és 1000 μm közötti tartományban terjedő elektromágneses sugárzást. Egy mindenki által ismert infravörös sugarakat is kibocsátó „fűtőtest” például maga a Nap. A Nap infrasugarak segítségével „szállítja” a hőt, ráadásul közvetítő közeg nélkül, tehát a levegőt nem melegíti fel, csak a tárgyakat.

Több, egymástól független kutatóintézet is bizonyította, hogy az emberi szervezet számára a 8-11 μm tartományú infrasugárzás a legkedvezőbb. Az infravörös sugarak az emberi szövetekben teljes mértékben elnyelődnek, testünkben hőenergiává alakulnak. Ez a hőenergia a természetes áramlást (vérkeringést) felhasználva az egész testben kellemes hőérzetet biztosít.

Elektromos kazán
Az elektromos kazán előnyei:
Nincs szükséged kéményre, nincs felfűtési időszak, nem szükséges gázterv és engedély, gyakorlatilag karbantartás és időszakos felülvizsgálat nélkül üzemeltethető, ezáltal tovább csökkenek a működési költségek. 
Esztétikus kivitelű kis helyigényű, bármilyen helyiségben könnyen telepíthető berendezések, a modulációnak köszönhetően gazdaságos a működés.
Az elektromos hálózat segítségével biztonságosabban működnek, mint egy gázüzemű berendezés. 

Miért válasszon minket?

Rengeteg elégedett ügyfél

Egykori és jelenlegi ügyfeleink véleménye pozitív visszacsatolás számunkra. 

Magasan képzett szakemberek

Nagy hangsúlyt fektetünk tudásanyagunk naprakészen tartására. 

Ingyenes ajánlatkészítés

Kiszállást követően ingyen készítünk ajánlatot Önnek. 

Hívjon minket: +36 30 510 68 70 

lépjen velünk kapcsolatba az űrlap kitöltésével